Blog

Welk hout kan ik gebruiken voor mozaiek?

Welk hout kan ik gebruiken voor mozaiek?

Welk hout kan ik gebruiken voor mozaïek?

Er zijn verschillende hout soorten op de markt.

Het is belangrijk dat je weet waar het mozaïek geplaatst wordt.

Er wordt vaak door mozaïeker’s MDF gebruikt als ondergrond.

MDF

Is zeer geschikt als ondergrond voor binnen. Het is een plaatmateriaal wat opgebouwd wordt uit kleine houtvezels die samen worden geperst. Als bindmiddel wordt er een hars gebruikt. Het reageert wel op hitte en vocht, maar in plaats van kromtrekken zal het gaan uitzetten. Dus aan te raden is om deze vooraf te behandelen.

Spaanplaat

Spaanplaat wordt gemaakt uit zaagsel, kleine stukjes hout en een bindmiddel, meestal een kunsthars. Deze houtspaanders komen niet alleen van bomen, maar ook worden er soms kleine stukjes gebruikt van houtachtige planten zoals vlas, rijststro en rietsuikerstro.

Het reageert wel op hitte en vocht, maar in plaats van kromtrekken zal het gaan uitzetten. Dus aan te raden is om deze vooraf te behandelen.

Betonplex

Het wordt ook wel betontriplex of beton multiplex genoemd.het word gebruik in de bouw als bekisting om beton te gieten maar ook als wand afwerking. Dus ook geschikt als ondergrond voor mozaïek en geschikt voor buiten.

Multiplex

Multiplex en triplex zijn plaat vormige composietmaterialen die opgebouwd zijn uit een oneven aantal hout fineerlagen die kruiselings op elkaar verlijmd worden. De dikte moet minimaal 18mm zijn in verband de werking anders. En is geschikt voor binnen.

Hardhout multiplex

Hardhout multiplex is exterieur verlijmd en wordt gebruikt voor buiten toepassingen.

nat het gronden van de randen (kopse kanten) is het beschermd. Voor buiten.

Oude meubels

Het kan gemozaiekt worden maar let er wel op dat het geen delen hen in verband met de werking.met name met zacht hout is. Het dit het geval adviseer ik om er een plaat op te monteren. Je krijgt wel een geweldig item.

Geef een reactie