Blog

Wat is impregneer?

Wat is impregneer?

Wat is impregneer?

Impregneer is afwerking van je mozaïek. Het wordt met name gebruikt voor mozaïek objecten of schilderijen voor buiten. Maar vergeet niet dat ook te gebruiken is voor binnen met name denk bijvoorbeeld aan een tafel of een fruitschaal bijvoorbeeld dit zijn gebruikt voorwerpen. Bijvoorbeeld er valt een glas drinken om dit trek in je voegsel (een rode wijn) en wordt ook nog rood wat niet de bedoeling natuurlijk is. Daarnaast is het ook niet hygiënisch met eten en drinken wat aan een tafel doet. Waar dient impregneer voor. Met water en een afwas borstel kun je vuilresten schoonmaken en trek het er niet in.

Hoe gebruik ik het

Impregneer is of transparant of wit je verwerkt het met een kwast. Het is geen probleem dat het op je mozaïek komt het tast het niet aan en droogt transparant op. Je smeert het meerdere malen in zodat het verzadigd is als het er niet meer intrekt is het verzadigd (Je kan het vergelijken met olie voor een houten tafel). Daarna kun je mozaïek gewoon schoonmaken mat water en een spons. En dan je mozaïek weer oppoetsen en klaar is het nu maar ervan genieten.

Behandel je mozaïek met impregneer.

Geschikt voor: Binnen en buiten gebruikt maar denk ook aan objecten die je gebruik zoals een fruitschaal of een tafel.

Mocht er bij een buiten mozaïek object groene aanslag komen of je voeg word smoezelig  dan kan je dit makkelijk schoonmaken met water en een borsteltje.

Hoeveel oppervlakte kan ik met een flesje doen?

Jeetje dat is erg moeilijk inschatten.

Dat heeft met meerdere dingen te maken de grote van het mozaïek object, maar ook de diepte van de voeg en breedte en niet te vergeten het mozaïek ondergrond is het een poreus materiaal neem het vocht op dan zal je het meer moeten behandelen.

Met een poreus materiaal adviseren wij om eerst het te behandelen voor dat je gaat mozaïeken. bijvoorbeeld een terracotta bloempot is poreus dan adviseren wij het de pot te behandelen binnen buiten en ook onderkant.

Zou je alleen de buitenkant behandelen en na het mozaïek het impregneren.

Dan kan het via de onderkant of binnenkant vocht in trekken dan kan de buitenkant perfect behandelt zijn maar dan heb je nog steeds de kant dat de pot breekt of het mozaïek eraf valt.

Geef een reactie