Blog

Natuur speeltuin

Kinder Campus de Zuidas

Kinder Campus de Zuidas toont geweldige mozaïektegels in de natuurtuin!

Vandaag wil ik jullie graag meenemen naar een bijzondere plek in Amsterdam, namelijk School Campus de Zuidas. Dit is een uniek onderwijsconcept dat gericht is op het stimuleren van creativiteit en zelfstandigheid bij kinderen. Een van de hoogtepunten van deze school is Kinder Campus de Zuidas, waar leerlingen uit groep 7 en 8 onlangs iets prachtigs hebben gecreëerd: mozaïektegels voor de natuurtuin!

De Zuidas staat bekend als het zakelijke hart van Amsterdam, maar wist je dat er ook ruimte is voor creativiteit en spel? School Campus de Zuidas heeft dit idee omarmd en biedt kinderen een educatieve omgeving waar ze kunnen leren én experimenteren. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt!

Onlangs hadden de leerlingen uit groep 7 en 8 van Kinder Campus de Zuidas een speciaal project: het mozaïeken van stoeptegels voor de natuurtuin. Deze tuin dient als oase in het midden van al het beton en glaswerk dat zo typerend is voor dit gebied. Door middel van kunstwerken willen ze een natuurlijke sfeer creëren die aansluit bij de omgeving.

De leerlingen werden gestimuleerd om hun fantasie te gebruiken en te denken aan bloemen, dieren en andere natuurlijke elementen. Vervolgens werden de beste ideeën geselecteerd en verdeeld onder de groepjes.

Elk groepje kreeg een aantal stoeptegels toegewezen die ze mochten versieren met mozaïek. Er werd gezocht naar kleurrijk om zo een levendig en gevarieerd eindresultaat te creëren. De leerlingen werkten samen als team en hielpen elkaar bij het maken van de ontwerpen.

Het proces van het mozaïeken was niet alleen leuk, maar ook leerzaam voor de kinderen. Ze leerden over vormen, kleuren en materialen terwijl ze hun creativiteit uitten. Daarnaast ontwikkelden ze ook belangrijke vaardigheden zoals samenwerking, geduld en doorzettingsvermogen.

Na 2 dagen van hard werken waren de mozaïektegels eindelijk klaar om tentoongesteld te worden in de natuurtuin van School Campus de Zuidas. De resultaten waren verbluffend! Elk groepje had zijn eigen unieke ontwerp gemaakt dat perfect paste bij het thema van de tuin.

De mozaïektegels werden met trots onthuld tijdens een speciale ceremonie waarbij alle ouders, docenten en medeleerlingen aanwezig waren. Het was een geweldig moment waarop iedereen kon genieten van het talent en de creativiteit van deze jonge kunstenaars.

De natuurtuin is nu een nog mooiere plek geworden dankzij deze prachtige mozaïektegels. Het is een plek waar kinderen kunnen genieten van de natuur, spelen en leren. Het laat zien dat School Campus de Zuidas niet alleen gericht is op academische prestaties, maar ook op het stimuleren van creativiteit en het bieden van een inspirerende omgeving.

Ik ben enorm onder de indruk van wat de leerlingen van Kinder Campus de Zuidas hebben bereikt. Ze hebben niet alleen kunstwerken gecreëerd, maar ook belangrijke vaardigheden ontwikkeld die hen zullen helpen in hun verdere leven. Dit project is een inspirerend voorbeeld van hoe onderwijs en creativiteit hand in hand kunnen gaan.

Dus, als je ooit in Amsterdam bent, vergeet dan niet om een kijkje te nemen bij School Campus de Zuidas en bewonder de prachtige mozaïektegels in de natuurtuin. Laat je inspireren door het talent en de passie van deze jonge kunstenaars!

Laat me weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder. Ik kijk er naar uit om jullie verhalen te horen!

Tot snel,

Nathalie

Geef een reactie