Blog

Kan ik ook mozaïeken op glas?

Kan ik mozaïeken op glas?

Ja dat kan zeker! Je kunt er dan ook nog voor kiezen of je een deel of het geheel mozaiekt. Je kan het dus helemaal naar eigen wens invullen.

Op glas mozaieken gebeurd vaak voor lampen en windlichten, maar je kunt hier ook denken aan een vaas etc.  

Als je op glas wilt mozaïeken moet je er wel op letten dat je hiervoor een transparante lijm gebruikt. Wij raden je dan aan om met de lijm kit van Olba te werken. Ik zelf gebruik deze ook altijd en het fijne aan deze lijm is dat de lijm niet verschuift. 

Wat wel handig is om te doen als je glas op glas werkt is om het steentje met een draaiende beweging te plakken als he hem aandrukt. Zo weet je zeker dat de lijm goed hecht aan de beide glas kanten.
Doe je dit niet dan heb je het risico dat er tijdens het voegen ook voegsel onder het mozaïek komt. Als je met een doorzichtig voorwerp werkt is dit natuurlijk niet mooi. 

Hiernaast raadt ik je aan om de tussen ruimte tussen de steentjes ongeveer 1,5 a 2 mm te houden, zodat je meer  nog meer effect krijgt als het licht of de kaars brandt.

De voeg schijnt natuurlijk niet door dus blijf het ook donker zelfs als je een witte voeg zou gebruiken.

Welk materiaal kun je het beste gebruiken?

Bij het werken met een licht object moet je er rekening mee houden dat het licht door laat.

Het gebruik van Art glass is zeker geschikt hiervoor, maar denk ook aan glas mozaïek.

Om dit te controleren kun je het voor een lamp houden, zo zie je direct of er licht doorheen komt. De basic line is hier ook geschikt voor en vergeet de glas nuggets niet! Deze geven een leuk effect. 

Voor het voegen raden wij je aan om het voegsel iets dikker te maken dan je normaal zou doen.

Geef een reactie