Blog

Hoe moet ik voegen?

Hoe moet ik voegen?

Hoe moet ik mijn kunstwerk voegen?

Wat heb je nodig: 

  2 bakjes (bijvoorbeeld een ijs of een bami bakje)

  Een plastic zeil of een vuilniszak

  Wegwerp handschoenen

  • Spons
  • Voegrubber of een oude pannenlikker
  • Oud t-shirt of doek
  • Een kan met water
  • Verf roer stokje

Het voegen

Leg eerst het zeil neer om je tafel te beschermen. Leg nu vervolgens alles klaar voordat je gaat beginnen inclusief je mozaïek werkstuk.

Neem het voegpoeder, doe dit in een bakje. En voel even droog door zodat er geen klonten in zitten.  Doe er  al roerend beetje bij beetje water bij tot er een dikke pap ontstaat. Deze moet nog wel vloeibaar zijn!
Smeer het mozaïek object goed in met het voegsel doe dit met een draaiende beweging. Dit voorkomt dat er geen luchtbellen in komen te zitten.
Laat het enige tijd drogen (dit af hinkelijk van de ondergrond maar ook het materiaal wat er gebruik is).
Je kunt controleren of het droog is door met je vinger zachtjes te drukken. Zolang je de voeg nog in kunt drukken moet je het nog even verder laten drogen. Gemiddeld duurt dit ongeveer 20 minuten.

Is het goed droog ? Neem dan een bakje water met een spons. Nogmaals door middel van een draaiende bewegingen met een uitgeknepen spons inwassen. 

Laat het vervolgens weer iets drogen. Er zal nu een sluier over het mozaïek te zien zijn. Met een droge doek kan het mozaïek opgepoetst worden. Eventuele lijmresten kunnen met nagellak remover verwijderd worden.

P.S. Spoel de spons niet uit, en de resten van de voeg niet door de gootsteen i.v.m. verstoppingen.

Je werkstuk is nu klaar, veel plezier ermee!

Voegsel mengen

Voegen van je mozaiek

Geef een reactie